Το ΔΠΜΣ «Σχεδιασμός και Κατασκευή Υπογείων Έργων» του ΕΜΠ σας καλεί να παρευρεθείτε στην 4η προσκεκλημένη online διάλεξη για το ακαδημαϊκό έτος 2020-21, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 23 Απριλίου 2021 στις 15.00.

Η διάλεξη θα δοθεί από τον Δρ. Σωτήρη Βαρδάκο, WSP – USA, με θέμα Ανατολική Επέκταση Προαστιακής Γραμμής Νέας Υόρκης (MTA-LIRR East Side Access Project)“.  Η παρουσίαση αφορά στην επέκταση της Ανατολικής Πρόσβασης της πόλης της Νέας Υόρκης (East Side Access), ένα από τα μεγαλύτερα εν εξελίξει έργα μαζικής μεταφοράς στις ΗΠΑ. Πιο αναλυτικά, θα παρουσιαστούν οι προκλήσεις και η κατασκευή των υπογείων έργων στην περιοχή του Queens, που συμπεριλαμβάνουν μια μεγάλη κατασκευή cut & cover με διαφραγματικό τοιχίο, πολλαπλές σήραγγες με χρήση ΤΒΜ σε μαλακό έδαφος, αλλά και στα έργα της περιοχής του Manhattan με πολλαπλές σήραγγες με χρήση ΤΒΜ σε βράχο, σήραγγες διακλάδωσης, δίδυμους υπόγειους θαλάμους για τους κεντρικούς σταθμούς επιβατών. Περισσότερα στοιχεία για το περιεχόμενο της διάλεξης, όπως επίσης και το βιογραφικό σημείωμα του ομιλητή, μπορείτε να βρείτε στο συνημμένο αρχείο.

Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας Webex ακολουθώντας αυτό το σύνδεσμο την προκαθορισμένη ημερομηνία και ώρα. Οι συμμετέχοντες προτείνεται να έχουν εισέλθει στον εικονικό χώρο της διάλεξης τουλάχιστον 5’ πριν την έναρξη της ομιλίας.

Download (PDF, Unknown)