Το ΔΠΜΣ «Σχεδιασμός και Κατασκευή Υπογείων Έργων» του ΕΜΠ σας καλεί να παρευρεθείτε στην 3η προσκεκλημένη διάλεξη για το ακαδ. έτος 2021-22, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 12 Απριλίου 2022, στις 15.00.
Η διάλεξη θα δοθεί από τον κ. Αριστοτέλη Εξάρχου, Γεωλόγο, με θέμα: “Σκάβουμε στα τυφλά; Ακούμε το έδαφος; Γεωμηχανική και δομητική παρακολούθηση υπογείων έργων – και όχι μόνον”.
Στην συγκεκριμένη διάλεξη θα αναδειχθούν θέματα που σχετίζονται με την ενόργανη παρακολούθηση υπογείων έργων. Αναλύεται και παρουσιάζεται πως χρειάζεται να γίνει ο σχεδιασμός της σε όλα τα στάδια ενός έργου, ενώ, τέλος, δίνονται παραδείγματα από την χρήση των αποτελεσμάτων της ενόργανης παρακολούθησης για την αξιολόγηση της κατασκευής.
Περισσότερα στοιχεία για το περιεχόμενο της διάλεξης, όπως επίσης και ένα συνοπτικό βιογραφικό σημείωμα του ομιλητή, μπορείτε να βρείτε στο συνημμένο αρχείο.
Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία – λαμβάνοντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 – στο Ορυκτολογικό Μουσείο “Γεω-όραμα” της Σχολής Μηχ. Μεταλλείων Μεταλλουργών.