Τα μέλη του ΔΠΜΣ «Σχεδιασμός και Κατασκευή Υπογείων Έργων» εκφράζουν τη βαθιά θλίψη τους για την απώλεια του εκλεκτού συναδέλφου, Ομότιμου Καθηγητή της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών, Παύλου Μαρίνου.

Ο Παύλος Μαρίνος ήταν ένας πρωτοπόρος στον τομέα της Τεχνικής Γεωλογίας και των υπογείων έργων, ένας από τους κορυφαίους σε διεθνές επίπεδο, έχοντας βάλει τη σφραγίδα του σε εμβληματικά υπόγεια έργα της χώρας. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του ΔΠΜΣ, διετέλεσε για πολλά χρόνια μέλος της ΕΔΕ και Διευθυντής του μεταπτυχιακού προγράμματος. Ήταν πάντα στην πρώτη γραμμή, τόσο από έδρας όσο και αναλαμβάνοντας προσωπικά την οργάνωση και υλοποίηση της πολυήμερης εκπαιδευτικής εκδρομής, η οποία πραγματοποιείται αδιαλείπτως από την έναρξη του μεταπτυχιακού μας προγράμματος. Ταυτόχρονα, ήταν ένας δάσκαλος που βοήθησε απλόχερα και γενναιόδωρα, με τις συμβουλές και την καθοδήγησή του, πλήθος φοιτητών και συνεργατών του σε όλα τα βήματα της σταδιοδρομίας τους.

Διατηρούμε τις πιο θερμές αναμνήσεις για το έργο του και την πολύχρονη προσφορά του στο ΔΠΜΣ, αλλά και στο ΕΜΠ γενικότερα. Οι σκέψεις μας είναι με την οικογένεια και τους οικείους του, στους οποίους εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια.

Η ΕΔΕ αποφάσισε την διακοπή των μαθημάτων του ΔΠΜΣ την ημέρα και ώρα της εξόδιου ακολουθίας (Τετάρτη 13/10 στις 11:00, Ιερός Ναός Αγίων Θεοδώρων, Α’ Νεκροταφείο Αθηνών), ώστε να μπορέσουν να παραστούν οι διδάσκοντες αλλά και οι φοιτητές του ΔΠΜΣ που το επιθυμούν.