Αγαπητοί νέοι μεταπτυχιακοί φοιτητές του ΔΠΜΣ «Σχεδιασμός και Κατασκευή Υπογείων Έργων»,

Θα ήθελα κατ΄αρχάς να σας καλωσορίσω στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα και να ευχηθώ υγεία και κάθε επιτυχία στις νέες σας σπουδές. Η αρχή της φοίτησής σας στο μεταπτυχιακό μας πρόγραμμα το χειμερινό εξάμηνο, συμπίπτει με μια εποχή δύσκολων και σημαντικών προκλήσεων για την εκπαιδευτική μας κοινότητα, αλλά και για την κοινωνία μας γενικότερα. Τις επόμενες ημέρες θα μπορέσετε να γνωρίσετε από κοντά όλους τους διδάσκοντες, και, ελπίζω τα μαθήματα που θα παρακολουθήσετε να σας μαγνητίσουν, να σας δημιουργήσουν ερωτήματα αλλά και τελικά να σας βοηθήσουν να αναπτύξετε ένα νέο τρόπο σκέψης για το πως η υπόγεια ανάπτυξη μπορεί να προσφέρει λύσεις σε σημαντικά, αλλά και σε καθημερινά ακόμα, προβλήματα του σύγχρονου κόσμου, αλλά και το πως μπορεί να υλοποιηθούν τέτοια μοντέρνα και ασφαλή υπόγεια έργα.

Με βάση το ισχύον νομικό πλαίσιο των σπουδών, και με βάση τον υφιστάμενο προγραμματισμό που έχουμε κάνει, τα μαθήματα στην πλειονότητά τους θα πραγματοποιηθούν με φυσική παρουσία – κύρια στην αίθουσα 2.05 της Σχολής Μηχ. Μεταλλείων – Μεταλλουργών Ε.Μ.Π. – τηρώντας όλα τα σχετικά πρωτόκολλα ασφαλείας που προβλέπονται. Θα ήθελα επομένως και εγώ από την πλευρά μου να σας εφιστήσω την προσοχή στην τήρηση όλων των κανόνων προστασίας και αποστάσεων, εντός και εκτός της αίθουσας διδασκαλίας. Ταυτόχρονα, εργαζόμαστε για να μπορέσετε να λάβετε όσο το δυνατόν γρηγορότερα (μετά την εγγραφή σας) τον προσωπικό κωδικό σας από το κέντρο δικτύων του ΕΜΠ, μέσω του οποίου θα μπορέσετε να πιστοποιηθείτε και να χρησιμοποιήσετε εργαλεία τηλεδιάσκεψης που διαθέτει το Ίδρυμα, για την παρακολούθηση εξ’ αποστάσεως μαθημάτων, στην περίπτωση που υπάρξει η ανάγκη για την αλλαγή του τρόπου διδασκαλίας.

Θα ήθελα επίσης, για τον καλύτερο προγραμματισμό και διευκόλυνσή σας, να ενημερώσετε τη Γραμματεία για το αν ανήκετε σε ευπαθή ομάδα και δεν μπορείτε να παρακολουθήσετε τα μαθήματα με φυσική παρουσία.

Τέλος, σε όλους σας θα ανατεθεί ο προσωπικός σύμβουλος σπουδών, ο οποίος θα προέρχεται από τα μέλη των διδασκόντων του ΔΠΜΣ. Τόσο εγώ όμως όσο και η Γραμματεία του ΔΠΜΣ, είμαστε πάντα διαθέσιμοι για να συζητήσουμε ή να μας ενημερώσετε για ζητήματα που αφορούν στη φοίτησή σας στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών.

Φιλικά,

Ανδρέας Μπενάρδος
Δ/ντής ΔΠΜΣ-ΣΚΥΕ